Raya 2008 - Part 1

Uishhh...lama sungguh aku x mem'blog'kan diri...
Siang - amatlah bizinya ngan workload..nak kejar blk umah 4.30 laa katakan.
Malam - bila blk umah...after masak utk bebuka, mmg amatlah letih utk memblogkan diri. nk bkk notebook pon tak lalu dah. So, new developmnet anak dara kat umah tu pon x smpat nak update. Hmm..ni baru anak sorang dah tekejar2...dah 2-3 org nnti mcmana laa kan?
Btw, by 9 months 17 days zahraa dh boleh jalan by her own, with no support at all. Skang ni dah makin skill laa....blk keja jaa ajak main aci nyorok. kekekee...so, raya thn ni amatlah meaningful to us, even raya ke-2 baru dpt blk Tepeng....huhuhu. Thn lepas berdua je...thn ni dh betiga, plus yg betiga tu laa paling sibuk bila budak2 dtg beraya kat umah. Siap tekedek-kedek tlg anta sampai ke pintu bila orang nak balik....
Emm..lupa nk bgtau yg Zahraa dpt kereta raya thn ni. Tok ayah dia belikan....tapi abah dia yang exited control keta tu dari jauh... So, nnti wkend kita leh gi Titiwangsa main kereta ya sayang ibu...kita bawak abang Amsyar skali.





Gambar raya? here we go...layannnnn....





Actually plan mcm slalu...raya 1st nk balik Tepeng, beraya ngan tok. Tapi nak wat camana...plan tuka. So, otw balik kedah raya ke-2 kitorang plan nak singgah Tepeng. Ingatkan lunch hr dah boleh ada kat Tepeng..beraya ngan tok, uncle, makndak sume...tp tetamu yg datang...alahaii...haruslah di layan. Kira sampai kul 8pm gak laa tetamu ada kat umah. Lepas isyak, baru kitorang gerak ke Tepeng...kira dapat jumpa most of sepupu & mak sedara laa..yg x dak cuma makndak & maknjang sefamily...





Lepas beraya umah tok, kitorang split. Ibu, abah Shafiq n adik balik Ipoh, kitorang proceed ke Titi Gajah. Nasib baik jalan tak jam. Just 2 hours from Taiping, pukul 2am kitorang sampai Titi Gajah...Zahraa was very restless (sbb tido dia dah few times kena kaco). Takpa laa kan zahraa..once a year kita beraya. Raya kat kedah kita tunggu Part 2 ye..

6 comments:

haza said...

Zahraa dah pandai jln yer..nanti dtg raya rumah untiey Haza ok

amydala said...

okeh...nnti zara dtg kutip duit raye ye....kekekeee

Aleeza Zaily said...

manyak ke dapat duit raya zahraa? buley ACU pinjam? ngee...

sukahati said...

kurusnyer syafiq...lain benor rupenyer

amydala said...

Acu = b4 acu pinjam, ibu dh pinjam dlu...uwaaaaaaaa

auntie sumi = yer..shafiq amat kurus sekali & tinggi mcm galah

Sal Abdul Rahman said...

u should adjust ur camera date la! y still 2007..