Playtime


Last wkend pi shppin menan dia...sian sgt tgk x de apa nak main. Toys yg dia ada sume dia dah campak merata..mcm boring jaa....

Masa bli menan tu std laa...ibu dia yg exited. hihhii....



EURO 2008..heheh

video

Ni la aktiviti dia during wknight for the whole wk minggu ni...smlam lps blk pasar mlm nak bg tido, tp dia mcm ada sumthing yg dia nak...ohhh br teringat yg dia tak main bola lg...kekekekekeeee....

Lepas men bola br laa leh tdo...apa laa ibu nih! Pak nye kata sok leh teman paknya men futsal..kihkihkih. Hmm..kalo nak wat team ni mcm dah boleh kot. Iman (anak Sulin si Busuk), Qish (anak Lisa), Najihah (anak Alifah) & Bella (anak K.CT), Nadhirah (anak k. Shu)....anak Haza x sure lg leh join ke x. Kalo yg kuar tu kete kebal, kena buat Boy's Team laa eh Haza...geng ngan Adam (anak Munek) kihkihkih...

Christian Dior Garage Sale

Semalam awl2 lagi Karen (opismate aku) dah inform pasal Garage Sale kat Cornade Hotel Bukit Bintang...ngggee..aku dgn exitednya nak pegi walaupon tengah2 bulan...plus, budget aku agak tight bulan ni pasal spend almost 2K utk umah kat Ipoh....

Balik umah, aku mengecek-ngecek laa lakiku nan baik budi tu (bodek psal nak mintak sponsor laa)hihihi...lepas cite2 ngan beliau, dapat laa green light beserta Kad beliau (pasal beliau tak smpat nak kuarkan cash) ngeeeeeee.....yahoooooooo! Tapi katanya, amek RM100 jaa wat shopping! Baeklah incik! (saya yang menurut printah)

Hmm...satu prob dah settle. So, skang ni prob nak melepaskan diri dari opis lak...actually Karen dah hint kat Tusi smlam..(bos dia laa). Tusi dah bagi green light. Tapi kat bos aku? Aku tak cakap pape lagi. Maklumlah, nak pi ngulor beshopping time opis hour. Cuak jugak walaupon bos baik budi n keja pon tak dak yang urgent....hmm...agak2 laa.
Garage sale tu katanya start kui 10am. Kurang2 pon kui 9.30am nak kena kuar dari opis. Aku sampai opis pagi ni kui 8.50am. So, memang tak sempat breakfast pasai nak settlekan doc utk incik Wan & sharp on 9.30am Karen dah interkom...so, dengan rasa sedikit cuak aku pon mintak laa permission kat bos aku, Sam. huhuhu....

Aku : Sam, I nak kuar skejap boleh?
Sam : Ok, pegilah..
Aku : Ok, thanks. I kuar dgn Karen tau...
(ayat cover line actually)

Hahaha...nilah bos yang paling baik ati di dalam donia. Aku punya laa prepare ayat kot2 dia tanya aku nak ke mana....tgk2 dia tak tanya. U are the best lah Sam!

So, 2-2 prob dah settle. Kitorang grab a cap dpn Ampang Park terus hala ke Jalan Conlay utk ke Bukit Bintang. Kena laa RM4.10 (Karen bayo). Naik kat tingkat 2 tgk punya laaaa panjang Q. Makaih...tu lg 15min kul 10am tu...sambil minah2 cina tu besembang cakap cina, aku curi2 laa dengar. Rupa2nya deme start Garage Sale tu kul 9.00am. Hampeh dot com tui laa..patut laa orang panjang yaamat. Tapi mengikut experience aku ke sale yg canggini, masa pi sale Swatch dulu lagi dahsyat...lagi ramai orgnya...ni pon kira baik laa kitorang tak belakang sgt. So, Q dalam 15min aku ngan Karen dah dapat masuk. We've made the right decision to tak bawak handbag pasai dah dapat agak dah handbag sume kena balut plastik before enterance...hahaha. So, lg laa dapat masuk awl...

Bila masuk ja...makaih..mcm semut hurung gula aku tgk. Perfume Dior - Poision, Midnight Poison, J'adore, etc sume dah abis. Tinggal Dior Addict n other eu de toillte perfume jaa..(which is tak bape suit ngan aku). Eye shadow, lipstick mcm tak brapa offer sgt laa..just RM30-RM40 less than a counter. Cuma travel set derang offer banyak. So, lepas belek2 lipstics n lip liner, aku amek laa lipstic (pack of 3) = RM80 & lip liner (ada 5) = RM80. Kalo kat kaunter dlm RM130 aku rasa. After for a while pusing sana sini tetiba aku nampak Poison atas meja, orang tinggalkan....hahaha. Apa lagi, aku grabbed laa cepat letak dalam bakul. Carik Karen tanya apa dia dapat n dia pon baru dapat lipstic mcm aku. Dia tanya mana aku dpt Poison, dia pon nak...so, aku ckp atas meja memang tak dak dah...kalo nak, nnti aku tgk2 kan kot2 ada rejeki mcm aku. Masa memula masuk, yang paling aku regret, a set of miniature dah abis org kebas. RM120 for 5 or 6 miniature....arggghhhh. Sakit ati woo pasai depan mata org grabbed!

Aku pusing-pusing lagi...mana laa tau ada org yang tamak, amek byk2 pastu tetiba over budget & tinggaikan atas meja mcm tu jaa...After a while ada gak rejeki Karen. Tgk2 2-3 botol poison org letak depan mata. Hahaha...aku amek laa pass kat Karen. So, dia amek 2, aku amek 2. 1 utk diri sniri (kononnya) 1 lg utk Niza (pesan dlm ph)....huhuh. Actually, Im still looking for J'adore psal Poison ni mcm tak bape suit ngan diri sniri...tgk2 mmg rejeki aku. Ada laa org tak mo J'adore, nmpak jaa ada minah tu letak atas meja, aku terus grabbed. Karen memang makan ati laa jugak. A few mins later, tgk rezeki dia pon sampai. Tapi J'adore 100ml, which is less only around RM50 dari original price. Aku nyer, 50ml less RM80 dr original price. So, after walk around & rasa mcm takda org nak drop brg2 lg, kitorang pon chow laa blk opis....culcalate2 plus perfume yang Haniza pesan aku spend dekat RM700!!! Gilo! Ni time bukan sale pon tak shopping camni. Nak tinggal one of benda yang aku dah pickup, rasa mcm sayang. ...ngeeeeee. Tapi thn ni aku tak shoppin pon barang makeup LAGI.(hihihi...) Last year pon pregnent. So, kira takpe lah...pejam mata. Kira2 balik barang aku dalam RM420 jaa...Yang penting guna duit sniri... (tak brani woo nak guna kad ubbyku nan satu tu...nnti dia marah! ) Ehh...tapi kena amek RM100 yang dia bg tu laa kan? hihihi...

Damia Najihah


Alifah & Pedal's newborn baby...hhuhuhuu. Dah lama tak tgk newborn baby sejak delivered to Zahraa...hmmm..still tak kekok laa pegang anak deme nih. Yela, baru 6 bln kan..so, more or less still ingat laa caner nak pegang baby...huhuhu. K lah, ni nak kuar menggelinjang ke KLCC. Kome layan jer laa gamba2 ni eh...layannnnnnnn


Father's Day

Happy father's day abah!!! - From Zahraa & Ibu
This cake Zahraa & Ibu specially design to our abah. Custom made taww...cuma yang kitorang frust sket psal the wording on the cake org tu Abg Fadzil salah tulis. Huhuhuuu....sedey laa. Plan nak celebrate beramei2 trus tak jadik psal wording atas tu tak tulis nama2 my Abah, my Father In Law, my biras as well as my hubby's name. Tapi, takpelah ...yang penting kek tu amatlah sodappp dimakan begitu saja...Thanks Haza. Susah2 jaa ko gi amekkan kek tu kat Shah Alam. Anyway yang penting the taste kan?

Aqiqah Hannna - Anak Ila


Zahraa & Raihanna
This event kitorang attend last wkend...sementelah ibu tak blk Ipoh, coz abah datang lepak KL, kitorang usung ibu skalik pi umah Ila...actually kak Asmah pon tumpang sekaki knuri utk newborn baby dia. Sementelah kitorang tak pegi visit lg baby dia, we've took an oppurtunity lah on that day...

Zahraa seperti biasa lah...kalo ada event2 canggini she's always be a very cool & very good gurl. Ngantuk pon pretend mcm tak ngantuk....

Dah nak balik baru Ila bawak kuar kek...laa ghupanya besday si Ana ni skali ker...awat laa hang tak cakap Ila ooi..kan tak bli adiah...huhuhu.
Memang besh laa Ana psl dapat 2 kek skalik..

Time ni baby Kak Somah ngan tido kat atas..baby Kak Somah amatlah sihatnyaaa...bayangkan si Ana ni 1yrs old sama berat 7.2kg ngan 3 months old baby Kak Somah...huhuhuu.

Bila letak Zahraa kat sebelah ...alahaiiii kenet bnor laa anakku itu...huhhuuuuu. Ye laa, mak ngan paknye kecik molek (sangattttttt) tu yang anak nya pon ikottt..bak kata Amsyar, ikuttt je.hihihi

Lepas knuri Ana, kitorang trus cabut pi jalan2 carik makan ke Ikea...stengah jam gak laa dok dlm keta tunggu Zara bgn tido. Almaklumlah, penat kat knuri tadi...so, kitorang pon lepas dapat lelapkan mata seminet dua, Zara pon jaga...So, pe lagi, trus aa kuar pi baby room, tuka uniform aqiqah si kenet tu ke uniform shopping, tuka pampers bagai n bershopping laa kami beramei2...






Bila dah sampai kat showroom tu..nampak jaa katil besh terus dia exited nak turun dari stroller. Angat jaa dari stroller n letak dia atas katil punya laa exited & eeger minah tu. Isskkkk...anak sapaa laa tu. Tapi bila dah ada atas katil tu mcm biasa laa dia...buat QA & QC cadar & tilam...kekekekeke....sampai x mo bangun weh...

Zahraa dah pandai BERDIRI!!!







Actually this is not the day-1 dia pandai berdiri. I didn't realized it untill balik umah lunch last week ngan kak Idah...hahaha.



At the first place ibu ingat aku dah tau dia pandai berdiri. Maklumlah...last wk is the first week ibu jaga Zahraa since maid aku lari. So, ibu ingat dia mmg dah berdiri laa..... bila aku blk lunch on Wed, 11th June last wk, tgk2 dia berdiri pegang meja makan....hahaha. Im so suprised & kebetulan camera kat opis. So mmg x smpat nak shoot lah...



Skarang ni dia sgt curious on everything esp, on her thumb. Maybe dia ingat it is not part of her body...asik nak isap jaa ibu jari kaki tu. Tapi aku dengar org tetua ckp kalo isap ibujari kaki tu nak adik..adakah? ngggeeeeeeeeeeee...serammmm


Adi Manpower Kawen

Last wkend kitorang bekonvoi gi kenuri Adi. At last kawin gak mamat desprado tuh...hihihii. Janji ngan Wati awal...tapi biasa laa bila dah ramai tu, mmg delay dari masa yang ditetapkan...

So layan je lah gamba yang tak seberapa kat bawah ni eh...daaaa
Kita minum dulu sementara tunggu Nek Wok, Auntie Wati & others...

Adi...ko janji kitorang sume dapat makan 1 meja ngan pengantin...mana???mana???hahaha...

















posing sebelum balik....





Shopping barang dapo

Nilah gamba demer...maleh dah nak mengomel. Layannnnnnn....


Coti-coti M'sia

1 whole week kat Kuantan. Ubbyku ada workshop kat Hayatt Kuantan. So, we take this opportunity to have vacation sambil bekerja...tp vacation tu lebih kat aku laa...kihkihkih.

Actually bukan laa nak mengata 6 stars hotel macam Palace of the Golden Horses (PGH) tu...tp bila check in at Hyatt, both of us agreed that bilik Hayatt lagi cantik designnya compared to PGH. Facilities dia pon lg banyak...ada bathrob, shower pon lg besar & cantik, fruit basket, baby cot pon ada (upon request), & the most important is their staff are more friendly. Kira hospitality derang lagi bagus laa compared to PGH yang dikatakan 6 stars tu...
ini laa scnery dlm n luar hotel kami..abaikan yg berbaju merah itu

Masa memula dpt tau dia kna gi Kuantan on his birthday week, aku berasa amatlah frustnya. Dah laa dekat ngan closing, aku lak kna amek coti...masalah..masalah.. Actually aku dah well planned suprise party for him since last month. Kenkonon nak wat suprise party kat Dorsett Regency lah...sume dah ready. Booking dah buat, kek pon dah tempah. Custom made Arsenal cake lagi...huhuhu. So, bila dah dapat news mcm tu, I have to make a new plan lah nampaknya..huhuhu. Letih tawww...
Masa nak wat cake reservation & pass the birthday gift kat hotel management tu actually mcm nak tekantoi dah ngan dia. Aku n Zahraa kuar immedietly lepas dia blk lunch kat bilik. So, I assumed dia terus masuk ke meeting room la. Tgk2 masa nak naik lift dia ada dalam lift...hahaha. Hadiah ada dlm paper bag kat tangan. Jenoh laa mak cover...Tanya nak pi mana? Aku ckp nak bwk zahraa pi jenjalan n anta dobi. Kenkonon dlm plastic tu baju kotor laa...hahaha. Sori laa bie...I tipu u :P


Actually kitorang pi restoran Kampung kat swimming pool tuh. Memula nak wat birthday celebration at the beach...dekat sampan tu mcm besh sgt. Tapi macam susah sbb takut Zahraa jaga time kitorang gi bepoya2. Memanglah leh assign baby sitter datang jaga kat bilik hotel...tapi anakku yg betuah tu bila jaga malam tak mo nye minum susu ibu dia dlm botol. Nak direct nenen gak...hmm...so, the last solution that I have is assign hotel management anta kek n our supper kat bilik....Dalam erti kata lain room service lah...nak wat camana..dah beranak kecik ni mmg byk sgt benda kena secrifice.

Masa midnight 4th June tu sebenarnya 2-2 dah tetido pasei penat + telampau kenyang...yelah, kitorang dinner ngan Paklang n gurlfrennya (kira bakal Maklang lah kot)...balik bilik 2-2 dah sgt mengantuk. Aku std la, bila bg Zahraa nyusu otometik mata ni nak telelap ja...hihihi. So, as planned earlier dgn pihak hotel, sharp on 12 midnight derang anta the birthday cake as well as our supper. Nasib baik laa aku yang jaga n bkk pintu. So, dgn mata yang masih ngantuk ubbyku terbangun masa kitorang nyanyikan lagu epi besday....huh, nasib baik laa mnjadik gak.


suprise!!!!

So, inilah choc moist cake yang sangat sedap tu...2 ari makan pon tak abis. hahah...ye lah, Zahraa pon bknnya makan banyak sgt. Yang bedal banyak is ibu dia jaa la...
So, aktiviti kitorang sementara abahnya berworkshp yelah berhuggie-huggie kat bilik, tangkap2 gamba, mandi2 bath tub n bejalan2 kat garden Hayatt tuh. Bila apaknye dah blk, baru laa pi mandi swimming pool beramei2 ....

Hoo..hoo..hoo blk kg

Yuhuu...lepas deliver kat Zahraa kira ni laa first time kali pertama kitorang blk kg. Balik ni pon psal tour knuri kawin. Dari Trong, Sg. Petani sampai laa Pokok Sena...makaih letihnya tuhan jaa yang tau...

Kira time kitorang blk kedah ni laa maid lari...hahaha. Hmm...nak wat camana kan? benda nak jadik...dia nak lari, biar dia lari sorang asalkan tak bwk benda2 kat umah tu or worst case scenario, tinggal Zahraa sensorang kat umah. Tu lagi teruk aku rasa...so, dia nak lari, biar dia lari...nak wat larian obor ke, balapan ke lantok je laa...cuma yang memeningkan pala kitorang skang ni yelah nak carik replacemnt dia memandangkan agent yang ada macam hampeh.

Ok, back to da story asal... lepas ja konvoi beramai2 ngan opismate ubbyku, kitorang trus gi umah maklang. Sementelah badan dah belengas plus penat plus penderaan perut dah berakhir, mandikan zahraa & mandikan diri sniri, si kenit tu terus tido...penatlah katakan. Mana taknya, dari KL terus ke Kedah. Sampai Ipoh mlm tu pon dah lewat yaamat...the next day tu the whole day having a long hour journey...lagi laa betambah penat.

Lepas tidokan Zahraa, tgk makanan sume dah siap. Sian kat Maklang masak sensorang...nasib baik ibu ngan mak ada....tak sangka Pakndak, Paktam sefamily sume ada. Rasa macam raya laa pulak bila Makcik, Maknjang n Tok pon join sama for the dinner...hehehe. Family mak mmg best! So, bila Tok, azet suma sampai, kitorang pon makan laa beramai2...maklang pon open table kat luar mcm makan meehoon sup. hehehe....


makan-makan kat umah paklang

Dah lepas menjamu selera bagai...dkt kul 12 gak laa baru blk umah tok...tido sampai pagi. zzzZZZZZZZZZZZ

Pepagi bgn tido Zahraa mcm pelik jaa....tengok keliling mcm wierd. hahaha...lepas cite kat dia ni umah tok Titi Gajah...sembang2 baru muka dia tak pelik sgt...tp still tak mo bgn dari katil psal nak main dlu...nak tau apa yg dia main???main cak & nyorok2...muka sorok, punggung org nmpak..hahaha


main atas katil tok dia


Lepas mandi, mkn suma..kitorang g bejalan ke umah Tok Tunjang (tok belah abah Bie). Sementelah tok pon tak tgk cicit dia lg, kitorang pon bwk laa Si Kenit ni bejalan2 sebelum blk Ipoh... Zahraa & Nek


Zahraa & Tokcik

Besday Amsyar

Punya laa susuah nak carik cake car. 2 weeks earlier dah carik tapi tak jumpa. Ada yang sanggup buat tapi sampai RM300++. Gilo!!!

Tapi rasanya sebab mmg dah rezeki Amsyar...2 days before besday dia Im able to find someone yang leh buat kek bentuk car, dengan harga yang agak berpatutan dan yang paling penting tidak diragui tahap ke-HALAL-lannya...

ni le keknya...


Tapi masa nak potong kek yang tak beshnya si Zahraa nan good gurl tu tido...huhhuu. Macam besday mak abah laa...gamba dia tak dak...huhuhuuuuuuuuuu



Bath with bebird

Ni aksi2 Zahraa ngan bebird dia...

Haza Wahida's Wedding

3rd wedd in our kamcing group member...at last Haza & Anip bersatu. Memula plan nak konvoi tp memandangkan kitorang dari Kajang masing2 g sniri. Smpat collect Aida jaa kat tol jln duta. Aktar & Lisa kitorang jumpa kat TI...


seri pengantin

Bertemakan pink-purple (sama theme ngan aku kawin dlu...tp Haza nyer lebih ke Pink, aku more to purple) biasa laa peberet color dia...hihii. Actually bkn je theme kaler sama mcm wedd aku dlu..konsep traditional cadar Tekad, door gift labu sayong & songket bunga tabur pon sama...kekekeke. Maklumlah, kitorang ni kan ke sama taste. Dari tomyam sampei ke wedding theme...

pengantin, pelamin n penari2 beliau

Lepas jumpa pengantin, makan sume baru laa nmpak muka si Lisa & Aktar...tp aku jumpa baby Qish dlu baru jumpa ibu dia...Kira smpat laa dlu Zahraa bkk mitten Qish. hahaha....Baru tua 3 bln dari Qish dah pandai nak buli ye.... lepas dia bkk mitten Qish, dia makan jari Qish yang kiut tuh...apa, ingat Qish tu anak patung ke Zahraa?



Haa...nak tgk aksi derang nih?

mula2 say 'Hi...'



pastu bkk mitten & isap jari Qish


pastu baru sembang dgn ramahnya


Hehehe...sori laa auntie Haza ye.. time auntie Haza besanding, kitorang buat projek menyusu dlm bilk belakang....kekekeke. Zahraa bila dpt bilik aircond mmg suka hati laa dia...kena lak ada bnda dia nak belek....sampai gamba auntie Haza besanding pon x sempat ibu Zahraa nak amek taww..

So, before berangkat pulang, kitorang wat sesi begambar...tp geng2 pompuan je laa. Geng2 laki sume jadik cameraman...