M.A.L.A.S

Uishhhh....semenjak 2 menjak ni kemalasan melanda. Tahap kritikal lak tu...issskkk. Pembawakan baby kah?...BABY???? hahahaa....

Buat julung2 kalinya nk announce today is the 8th wk of my 2nd pregnency. huhuuu....cptnyaa rasa zahraa nk dpt adik. Tapi, b4 conceive, kitorang pertimbang byk pro dari cons. Maybe rasa its too early for Zahraa utk dpt adik. Tapi dari segi psikologi, dia ada kwn utk main n blaja to share on each other. Thru those stories yg opismate dok citer psal anak2 derang, kalo beza more than 3 years, anak susah nk accept adik. It will takes more time for them to accept other baby in their home. Susah nak share toys n tahap kejealousan melanda tu mmg tinggi. Iya ke? tp,logically, tahap utk anak sellfish tu kurengg la...sbb dari kecik membesar sama2, sharing apa yg ada...Sok2 time skolah pon senang bila beza x jauh ni. Sorang derjah 1, sorang derjah 3. So, plan kitorang to have the 2nd one thn dpn ni kira just nice lah...cuma x sangka laa terawal 3 bulan...kekekeee. Dah rezeki kan....

1st reaction dr tok&tok ayah kat Ipoh was very exited. Maklumlah, cucu sulung dia 9 bulan dah rancak bejalan 1 umah...skang ni dh 11 bulan lg laa. Xde jln dah...asik lariiii jaa..Kekadang kitorang pon pelik pasal dia x penat2. Kitorang yg tgk ni pon penat. Siap manjat bagai...tp tu tanda Zahraa ibu ni sihat & aktif kan? Mmg kitorang nmpak Zahraa ni grown up very fast. Maybe that one of the reason ibu amat exited masa kitorang call bgtau dia nk dpt cucu lagi...kekeee. Followup SMS from her - 'doa2 kali ni baby boy ye...' hehe. Kitorang terus senyum each other. To be frank, aku x kesah kali ni baby boy or gurl...kalo boy, alhamdulillah.....dpt sepasang. Kalo gugurl, Zahraa ada laa kawan....lg pon baju2 dia banyak sgtttt(ibu dia punya keja laa ni...)...ada yg baru skali pakai pon ada. So, leh laa JIMAT sket! ahaks...

Another 2 wks zahraa will be 1 yr old..x sabanya rasa....! So, by the time Zahraa 19 months dia dh dpt adik...huhhuuu yahooo...(cptnya!). X pe la sayang, nnti x laa boring main sensorang. Skarang ni tetiap ari blk keja ibu kna main aci nyorok ngan Zahraa...dgn evening sickness ibu ni, ibu gagahkan aje...x larat sungguh kalo ikutkan ati. Kalo adik boy, Zahraa ibu leh main ball dgn keta yg tok ayah bli sesama. Kalo gegurl, Zahraa kan ada minnie n princess. Leh laa share kannn......?

3 comments:

Murni said...

wah wah wahhhhhh.......advance my fren! :P millions billions trillions congrates from me... :)

haza said...

tak lama lagi zahraa jd kakak. seronoknyeeee.
mi..ko tgh mabuk2 yer..siannya sabarlah byk2. aku kalau ingatkan mabuk..sorang pun cukuplah. tp si anip nak anak ramai huhuhu

amydala said...

hahaaa...geng laa ngan si ahzam tu! tp pasni aku nak rest 4-5 thn. aku dh ckp dh kat dia....bg zahraa ada kwn je dlu. kekekeee...