Apa kakak suka buat?

Lama sgt tak memblogkan diri...tetiap hari online. tapi xde mood nk mengarang....sampai kakak Zahraa dah pandai cakap pon tak sempat nak tulis. Skarang ni all her body parts dia dah kenal. ABC pon dah pandai baca separuh...cuma tak kenal huruf jaa lg. Maklumlah, ibu dia kan suri rumah sepenuh masa. So, aktiviti harian adalah jadi cikgu, mengajar anak baca buku, melukis, menari...(kalo hari ibu dia tak menggediks & meronggeng lah)hahaa...kalo hari ibu dia day out, sayang ibu ni kna tinggal laa kat umah...sian dia.

The latest word dia pandai sebut semalam yelah panggil 'tok'.Kira mcm hadiah besday kat tok Jah dia memandangkan last Sat was mak punya besday. Mak punya laa seronok bila dia dah pandai panggil tok. While informed to ibu pagi ni lak, ibu dah tak sabar nk datang sini...hehee. Btw, 'Ibu' pon dah pandai panggil last week. Tapi all this happened while my baby boo not around ( Bie...cptlah balik!) Sangat buhsan bila wkend laki xda. Nak kuar pon tpaksa kuar snsorang...nak tgk wayang pon xdak geng...kenkwan suma dah ada laki. So, smlm aku decide utk gi SPA since badan pon still sakit2 akibat jln byk masa kat Bandung aritu..(ceh..alasan lagi!!!)


Hmm...back to Kakak Zahraa. Skang ni seems like dah ready nk dapat adik. Bila aku pegang both Humaira (anak Haza & anak Azet) dia dah tak jeles...hehe.And the most important thing is dah pandai nak independent! Dah pandai nak pakai seluar & baju sniri....sangat klakar bila dia tetonggeng2 masa nak pakaikan seluar kat diri sniri! hehee...haaa lupa lak her new aktiviti skang ni. PANTANG TGK MAKEUP! Sofar lipstik aku yang dah hancur is 2 CD, 1 MAC, 2 avon. huhuu....sangat pandai bkk handbag & take the opputunity masa ibu dia makeup nak kuar. Blusher pantang jumpa n tau jaa nak apply kemana...issshhh anak sapa laa ni...

1 comment:

Haza Wahida said...

zahraa dah pandai pakai blusher cutenya muka tgh ber makeup..kalau pompuan tu mmg pompuan jugak ler.