Penat...

Dah2 minggu berturut2 aku admitted...4th May & 12th May.

Baby kasik false alarm...contraction every 10 mins mcm nk besalin sesgt dah....
So, as a result:-
1) Aku kna thn wad HDU dekat labor room tu 2D 1N 2 minggu beturut2
2) Kna mkn mkanan hosp yg tak sdp tu...ngeeiiii
3) Kna tidoooo jaa...sbb HDU xde tv. mcm kat ICU je alat2nya...
4) Kna cucuk-for baby's lung...takut premature nnti bb xleh survive
5) Kna tinggal kakak Zahraa kat umah...sedeyyyyyyyyy
dan yg paling tak tahan........
6) Kena seluk! warggggggghhhhhhhhhhhh.....

Prof Hashim advise xleh travel jauh2. Balik Ipoh pon tak bulih...huhuhu. Miss my hometown!Tapi just tak bulih travel n keja berat2 je kan?....hmm..keja berat?mcm kerja buruh kontrak tu eh? hihihi...

Tapi sebab dah memang dasar tak reti ddk diam kat umah....last wkend (2 days after discharged) gi jugak wedding Lisa(my hubby's collague) kawin kat PD....ala...1.5hrs jaa dlm kereta.Kira ok laa kan... Niat di hati nak terus gi Alor Gajah sebab teringin laa sesgt nk mkn Nasi Ayam Nadia kat pekan Alor Gajah tu... (Haza, LIsa...kome xmo tlg blikan utk aku ke???) Tapi, lepas mandi swimming pool ngan Zahraa terus tak larat...so, blk laa KL on Sunday.  Pastu arini pi menggediks lagi...skang ni kaki tgh lenguh sbb gi warehause sale Sogo tadi.... salah siapa???

6 comments:

eyswanie said...

hehehheheeh... cam takut jer kena seluk.... ngeri nyer bunyi.... tak pe mama zahraa aktif babay sure aktif gaks nanti.... aktif menyopping kihkhkih

Haza Wahida said...

Ko aktif sesangat. boleh lg shoping kat sogo bersesak2 tu. woiiitt nape tak kabo aku ada warehouse sale kat sogo..mmm tp selamat jugak duit paseii gaji tak masuk lg..heheh. Ala ko nak nasikk ayam nadia ke mi..suh kedai tu buat delivery lah.Nanti kalau aku gi melaka before ko bersalin aku beli ye.

Queenin Murni said...

haih!! warded tu bg tau lah..


bleh aku pi melawat.. at least there's as reason nak jumpa ko kan??
punya la payah nak jumper.. :P


anyway...jgn la degill.. doc ckp tak boleh tak boleh lah! haiihhh!!

ainalisa said...

amy..aku tak g alor yeye la..mi,jgn la aktif sgt..aku rasa baby ko dh nk kuar la..jaga kesihatan ya..

Amylia said...

manja: tulah...aku riso gak anak aku yg ni sok kuat bejln mcm mak dia masa pegnent...

haza: plan asal nk teman alifah ja...kihkihkih.ye,jgn lupa blikn aku nasik ayam nadia tu taww...

munek: huhuu..masuk HDU xleh visitlah...laki jaa leh masuk.uwaaa..nnti aku bsalin aku gitaw naa..

lisawer: beklah chegu

sukahati said...

sempat lagi tuh bershopping...isk isk :p