The light is on its way...

My life is getting busy those couple of days...as busy as bee. Alhamdulillah, apa yang direncanakan kami husband & wife since last year mula menampakkan hasilnya. Cuma this good news tak dapat nak bgtau kat hubbyku lagi sebab dah 2 hari tak dapat communicate!uwaaaa.....sedeynya.....

Amazingly, lepas faced benda2 yang tak diingini for the past few months Allah have a better plan for me. After few times berulang alik ke putrajaya and meeting with DPMM people, alhamdulillah derang interested dgn produk tepung hasil keluaran kami. Sebelum ni punya lah susah nak dapatkan lubang untuk commercializedkan secret recepie ni. Rupa2nya dalam Malaysia ni sume nak kena ada orang dalam yek... birokrasi sungguh. No wonder laa orang2 yang kaya makin kaya...yang miskin makin melarat! 'Money makes money'. If you wanna have something, you have to be something...baru orang nampak...Sigh!

But, I dun bother it anymore now! It's time for me to make a move...be aggrasive! Yang penting, hopefully lepas submit Halal Certificate application on this 23rd, within a few months (kalau takda aral) boleh dah commercialized product kami...Amazingly, the first quotation had been requested from DPMM just now lepas aku adakan sesi food testing dengan presiden derang. Alhamdulillah, 100kg quotation without our own packaging kena submit kat derang sebab derang nak labelkan product kami under their own brand. As a beginner, tak kesah laa kan asal ada badan nak tolong dapatkan HALAL Certificate + commercializedkan product kami. Tapi untuk bawak product ni ke Milan dgn DPMM & Hub Halal this June kitorang still takda representatif...(sebab aku dah due nak besalin...uwaaaa-kalo tak leh menggediks!) cost 50%will sponsered by DPMM. So, anyone interseted? pvt me, ok...hahaa

Emm..on plan untuk textile & fabrics business still on. The web insyallah will be ready on this April (sbb barang tak sampai lg-sesapa nak put order boleh, due on 24th Mac ye kwn2). So, if anyone interested on shiffon, silk, telekung & other textile, do let me know. Kalau ada sesapa nak kawin tgh thn or ujung thn pon leh booking siap2 ngan aku. Nak franch lace, or shiffon or any type of fabrics yang korang nak...? Order saja....

7 comments:

Haza Wahida said...

mi tepung apa ko jual mi..aku jiran pun tak tau ko bisnes tepung

Queenin Murni said...

hehhe.. tetiba jek transform jd bussinesswomen. congrats! bak soalan haza?tepung apa? pegi milan?? nak nak nak! tetiba jek.. nak kena buat apa pon tatau.. heheheh!

kain pulak, camne nak put order..benda pon tak tgk lagik.. tak logik sungguh.. hehehe~

sukahati said...

haah...tepung aper? wahh....business woman skang. bagus2!

ainalisa said...

Amylia...gud luck bebeh..all the best for you!!

amydala said...

psal tepung korang tanya ya...
stakat ni tepung grg pisang n tepung grg ayam.tp after dapat HALAL cert insyallah akan manufacture tepung fillet n tempura. so, kalo ada sesapa nk knuri ke, nak test ke bgtau ye kenkwn...

emm..kain2 tu nnti next wk aku publish utk tatapan korang ya....baju2 baby pon ada...branded & murah! slamat mnjadi regular customer :)

Aleeza Zaily said...

Haa... breaking news:
aku memang nak kawin nih, by middle of the year, kut nak kena postpone pun maybe by end of the year...

cuma... tahun bila tatau lagi, and calonnya pun baru nak mencarik... ngeh ngeh ngeh...

Aleeza Zaily said...

Haa... breaking news:
aku memang nak kawin nih, by middle of the year, kut nak kena postpone pun maybe by end of the year...

cuma... tahun bila tatau lagi, and calonnya pun baru nak mencarik... ngeh ngeh ngeh...