A life as a housewife...

Memang sronok ddk umah melayan karenah si kecil yg bakal jadi kakak ni...tetiap hari ada jer idea dia buat aksi baru. Tapi part yang pilu rasa hati bila tetiap pg bukak jaa mata trus tanya abah dia...tgk helmet, jaket, moto,keta...suma sebut abah. (Bie,I know u miss this part so much!)Tapi bila naik keta kecik ibu dia tak pulak sibuk nak ingat abah...hehe. siap babai lg Cik Habsah dia.

Hmm..becakap pasal maid, semenjak 2 menjak aku tak bekerja nih, datang pagi pon dkt 8.30-9.00am. Tensi laa jugak psal petang dlm kul 5.30 dia dah boleh blk...kalo throughout the wk ni dia tak dtg on time, mmg aku nak sound laa...nak tunggu hubbyku blk jawabnya lg 2 minggu laa aku makan ati tgk dia dtg lmbat. Nak terminate sok aku dh besalin ssh pulak nak carik orang...

So far tgk Zahraa amat suka bila ibu dia tak keja (even most ofthe time ibu dia ngadap laptop buat keja). Tapi at least dapat ajar dia baca buku, menari & main sama2... dia pon makin bijak n faham apa org ckp. Kira dah boleh harap laa kalo nak suruh ambik remote ke, masukkan baju kotor dlm bakul ke...and the best part is masa Alifah dtg lepak kat umah aritu, dia amek tudung Auntie Pah dia yg diletak atas sofa n masukkan kat dlm bakul bj kotor dia...kitorang tak larat nak gelak time tu...Kalo hp bunyi lak dia la org yang paling kelam kabut carik hp utk bg kat ibu dia...haha. At least bila kna tinggal ngan laki lama2 mcm ni ada gak laa penghibur hati...but the loneliness are still there! I can't deny it!

Skang ni aku leh imagine laa mcm mana ibu tunggal secrifice jaga anak2 bila laki xde. Mentally mustbe very strong especially bila berbadan dua macam ni...ibu abah bukan tak ajak aku balik lepak kat Ipoh. Tapi bila dah ada umah sniri,anak sniri...the comfort is here. Plus kat sini byk aktiviti n keja yg nak disettlekan...(keja apa laa tu kan?kekee...) Dan yg penting, bila hubbyku balik aku dah ada kat sini...lagi cepat leh gi pickup kat KLIA, lg cepat leh jumpa.....ahaks...

Hmm..lg 1 bad news....digi cam ku rosak...hwaaaaaaaaaaaaa. Sume kakak Zahraa laa yg empunya angkara! Bila laa nk siap repair nih :(

4 comments:

mhs said...

beli je digi cam baru..klu ko bwk gi betul pun nnt mesti rosak balik amy..

ank ko rajin ek..rajin mcm ko ke atau abah dia?

amydala said...

huhu...tulah.dah laa RM180 terbang...:(

rajin??musti laa mcm aku...waaaakakakakaa

- Isabella - said...

alahai...suweeetnye:)

ainalisa said...

mi..aku pun nk jadik housewife la..kuikui..kalu aku jadik housewife msti badan aku leh tembam sket..uihhh..bestnya..hehe..ada pe2plan ke..contact me k..