Christian Dior Garage Sale

Semalam awl2 lagi Karen (opismate aku) dah inform pasal Garage Sale kat Cornade Hotel Bukit Bintang...ngggee..aku dgn exitednya nak pegi walaupon tengah2 bulan...plus, budget aku agak tight bulan ni pasal spend almost 2K utk umah kat Ipoh....

Balik umah, aku mengecek-ngecek laa lakiku nan baik budi tu (bodek psal nak mintak sponsor laa)hihihi...lepas cite2 ngan beliau, dapat laa green light beserta Kad beliau (pasal beliau tak smpat nak kuarkan cash) ngeeeeeee.....yahoooooooo! Tapi katanya, amek RM100 jaa wat shopping! Baeklah incik! (saya yang menurut printah)

Hmm...satu prob dah settle. So, skang ni prob nak melepaskan diri dari opis lak...actually Karen dah hint kat Tusi smlam..(bos dia laa). Tusi dah bagi green light. Tapi kat bos aku? Aku tak cakap pape lagi. Maklumlah, nak pi ngulor beshopping time opis hour. Cuak jugak walaupon bos baik budi n keja pon tak dak yang urgent....hmm...agak2 laa.
Garage sale tu katanya start kui 10am. Kurang2 pon kui 9.30am nak kena kuar dari opis. Aku sampai opis pagi ni kui 8.50am. So, memang tak sempat breakfast pasai nak settlekan doc utk incik Wan & sharp on 9.30am Karen dah interkom...so, dengan rasa sedikit cuak aku pon mintak laa permission kat bos aku, Sam. huhuhu....

Aku : Sam, I nak kuar skejap boleh?
Sam : Ok, pegilah..
Aku : Ok, thanks. I kuar dgn Karen tau...
(ayat cover line actually)

Hahaha...nilah bos yang paling baik ati di dalam donia. Aku punya laa prepare ayat kot2 dia tanya aku nak ke mana....tgk2 dia tak tanya. U are the best lah Sam!

So, 2-2 prob dah settle. Kitorang grab a cap dpn Ampang Park terus hala ke Jalan Conlay utk ke Bukit Bintang. Kena laa RM4.10 (Karen bayo). Naik kat tingkat 2 tgk punya laaaa panjang Q. Makaih...tu lg 15min kul 10am tu...sambil minah2 cina tu besembang cakap cina, aku curi2 laa dengar. Rupa2nya deme start Garage Sale tu kul 9.00am. Hampeh dot com tui laa..patut laa orang panjang yaamat. Tapi mengikut experience aku ke sale yg canggini, masa pi sale Swatch dulu lagi dahsyat...lagi ramai orgnya...ni pon kira baik laa kitorang tak belakang sgt. So, Q dalam 15min aku ngan Karen dah dapat masuk. We've made the right decision to tak bawak handbag pasai dah dapat agak dah handbag sume kena balut plastik before enterance...hahaha. So, lg laa dapat masuk awl...

Bila masuk ja...makaih..mcm semut hurung gula aku tgk. Perfume Dior - Poision, Midnight Poison, J'adore, etc sume dah abis. Tinggal Dior Addict n other eu de toillte perfume jaa..(which is tak bape suit ngan aku). Eye shadow, lipstick mcm tak brapa offer sgt laa..just RM30-RM40 less than a counter. Cuma travel set derang offer banyak. So, lepas belek2 lipstics n lip liner, aku amek laa lipstic (pack of 3) = RM80 & lip liner (ada 5) = RM80. Kalo kat kaunter dlm RM130 aku rasa. After for a while pusing sana sini tetiba aku nampak Poison atas meja, orang tinggalkan....hahaha. Apa lagi, aku grabbed laa cepat letak dalam bakul. Carik Karen tanya apa dia dapat n dia pon baru dapat lipstic mcm aku. Dia tanya mana aku dpt Poison, dia pon nak...so, aku ckp atas meja memang tak dak dah...kalo nak, nnti aku tgk2 kan kot2 ada rejeki mcm aku. Masa memula masuk, yang paling aku regret, a set of miniature dah abis org kebas. RM120 for 5 or 6 miniature....arggghhhh. Sakit ati woo pasai depan mata org grabbed!

Aku pusing-pusing lagi...mana laa tau ada org yang tamak, amek byk2 pastu tetiba over budget & tinggaikan atas meja mcm tu jaa...After a while ada gak rejeki Karen. Tgk2 2-3 botol poison org letak depan mata. Hahaha...aku amek laa pass kat Karen. So, dia amek 2, aku amek 2. 1 utk diri sniri (kononnya) 1 lg utk Niza (pesan dlm ph)....huhuh. Actually, Im still looking for J'adore psal Poison ni mcm tak bape suit ngan diri sniri...tgk2 mmg rejeki aku. Ada laa org tak mo J'adore, nmpak jaa ada minah tu letak atas meja, aku terus grabbed. Karen memang makan ati laa jugak. A few mins later, tgk rezeki dia pon sampai. Tapi J'adore 100ml, which is less only around RM50 dari original price. Aku nyer, 50ml less RM80 dr original price. So, after walk around & rasa mcm takda org nak drop brg2 lg, kitorang pon chow laa blk opis....culcalate2 plus perfume yang Haniza pesan aku spend dekat RM700!!! Gilo! Ni time bukan sale pon tak shopping camni. Nak tinggal one of benda yang aku dah pickup, rasa mcm sayang. ...ngeeeeee. Tapi thn ni aku tak shoppin pon barang makeup LAGI.(hihihi...) Last year pon pregnent. So, kira takpe lah...pejam mata. Kira2 balik barang aku dalam RM420 jaa...Yang penting guna duit sniri... (tak brani woo nak guna kad ubbyku nan satu tu...nnti dia marah! ) Ehh...tapi kena amek RM100 yang dia bg tu laa kan? hihihi...

2 comments:

sukahati said...

mak aihh...giler soping minah neh
arini ade warehouse sale metrojaya..tak gi??
hehe

amydala said...

alah sumi....x sehat laa. cirit birit. dah 2 ari mc kat umah ni haaa