Aqiqah Zahraa

Fuh...punya laa lama event ni dah langsung. Tapi tak sempat2 gak nak update blog. Actually kenduri ni kitorang buat for a few purposes.
1) This is da 1st knduri doa selamat secara besar-besaran sejak kami pindah.
(Masa memula masuk umah tu buat knuri kecik2 baca yassin ngan neighbour jaa...)

2) Aqiqah anak sulung kami...ngeeeee.

3) 1st besday celebration Rania Zahraa... yahoooo! (Actually masa 4hb aritu dah celebrate ngan tok n wan both side, tapi Maklang Afza, Pakngah both side Zahraa takda. Means mcm x complete laa family members masa celebrate tu. So, kali ni ibu tempahkan custom made kek utk Zahraa so that kita leh makan ramai2...dgn kenkwan Zahraa!)

So, spt biasa.... akulah org yg over exited compared ngan Aqiqah n b'day gurl kitorang. 1month b4 dah terpikir2 nak pakaikan Zahraa baju apa. Hmm...korang kata laa aku poyo...sok kome dah dpt anak pompuan baru tau....hahaaaaa. So, after survay a few places, hati bekenan gawn kat Party Princess. Abah Zahraa mcm x bapa stuju sbb katanya tak praktikal...(biasalah org minyak ni...nak praktikal jee...ampun ya Abah, ibu tak ngumpat taww..kekeke)

So, ingt ari isnin lunch hr (a week b4 majlis) tu nak gi KLCC shopping stuff utk anak dara tulah. Tak disangka2, Cik Ida letak 1 paper bag Lovely Lace kat atas meja opisku. huhuu...apa nih K.Ida??? aku tanya...'Hmm...ada laa adiah utk Zahraa ckit' katanya. Aku bukak2 tgk gawn kait bulu kambing biri2 utk Zahraa....uuuuuu...lg santik dari Party Princess. Tq sooo...much Cik Da!

When da day comes, ibu amtlah bizi sampai x sempat nak jadik photographer Zahraa...huhuu. Dari masa baca doa selamat ibu join org surau, sampailah makan2. Bila org surau dah abis mkn, jemputan lain pon dah start sampai seawal 11am. Abah lak sibuk dgn lauk pauk sebab org catering x dpt serve aritu....so, kami memang amatlah bizi. Hasilnya, very limited photo ibu dapat shoot utk kenang-kenangan.
Untuk sedara-mara, kawan2 yang sudi hadir hari tu, thanks so much. N thanks for da gift too! Jika terkurang layanan, makan minum maafkan ye...1st time knuri..biasalah kelam kabut ckit...
Next kenduri insyallah proper...
Zahraa entertaining her friends...

Zahraa's b'day cake

Zahraa potong kek

Zahraa & Iman tgh besembang...x tau laa apa yg disembang. Skali dngr mcm cakap german jaa...kekekeee

Zahraa's b'day gift

Sibuk bukak adiah

1 comment:

Aunty Haza said...

tak lama lagi zahraa dpt adik pulakkk beshhh nyee