Lalalalaaaa....mari bercoti

Kita posing dlu....(walaupon dlm mulot ada makanan...hehe)

Disebabkan arini takde mood nak buat keja, so jom kita layan gamba aktiviti last 2 wkend besama budak kecik yg makin ligat kat bawah ni....


Sambil ibu abah mkn, kita gi tour lah kat meja lain...


Hmm...kalo nak tau itulah antara aktiviti dia time kitorang breakfast kat lobby hotel...Dia siap gi bekenalan ngan mamat cashier kat kedai sebelah tu lagi....eeeiii anak dara aku nih. Kecik2 dah pandai yer....hmm besar sok jgn ramah sgt udah ler.

Actually kitorang bawak Zahraa ni gi jalan2 ke Genting last 2 weeks. Plannya nak ke Cameron...dah siap booking hotel sume dah. Ibu kan vacation club member...so ingatkan nak menghabiskan saki baki hotel free kat sana laa. Tp tetiba lak abah Zahraa tpaksa gi opis ari sabtu tu, abah pon tukar laa plan ke Genting sebab takut ibu merajuk....kekeke. Memula tu cuak jugak sebab takut x de hotel sbb x booking in advance. Tapi nasib baik still ada available room for walk in guest petang tu...huhuu.

After chk in, ingatkan nak bagi Zahraa nap skejap kat bilik. Tapi dia punya laa exited, lepas minum susu cepat2 bangun dari katil. Turun katil n sarung kasut abah dia....haih...x sabar rupanya nak gi main baby ibu nih. Baby ker? hahaa...kakak lah!

So, after maghrib, kitorang pon turun ke indoor walaupon tau Zahraa dah ngantuk...maklomlah, tadi bgn kul 3pm trus tak tido sampai Genting. So, 8.30pm mmg dah time dia tido laa...tp abah ckp x pe laa skali skala bg dia tido lambat sikit....Sebelum bg dia main, kitorang dinner dlu kat Big Mac sebab baby dlm peyot ni dah menendang2 lapar...(actually ibu dia yg lapar...kekeke). Zahraa pon berjayalah menghabiskan dkt stengah fries tu...than barulah bawak dia main indoor.






Tapi disebabkan dah lewat, sempat bagi kakak Zahraa main merry-go-round jer....ibu n baby dalam perut ni dah penat sgt rasanya. The next day tu baru kitorang amek 1 day indoor...1st time in our life main indoor...kekeke. Kalo dlu gi Genting exited utk main outdoor jaa..bila dah ada anak ni, terpaksa laa melupakan hasrat di hati...huhuhu. Saba je laa kan? Mintak Zahraa n adik cepat2 besar...kita leh gi main outdoor sama-sama...yahoooooo.

3 comments:

Haza said...

Zahraa besttnya gi Genting. Lama dah Aunty tak jumpa zahraa. Ni yg tak sabo nak beranak cepat ni hehehe

ainalisa said...

nasib baik la si ibu tak ngidam naik roller coaster..kuikuikui..

Queenin Murni said...

wahh..coti sesajek.. heheh! pasni coti panjang la ek? heheeh! takpe.. best best! bleh manjakan zahraa puas2 sblm dpt adik.. :P