Im sooo..stress!!!

Huh...tak tau laa knapa rasa camni. Rasa cam tak besh jaa....ngan office situation yg tak brapa memberangsangkan. Maybe pasal x dpt bonus...which is out of my expectation...sbb kan nila setitik, rosak susu sebelanga. Pasal org ats yg amek duit, org bawah suffered sampai skarang.
2nd, auditor2 PWC germany tu maybe extend lg 1 wk kat opis nih...sigh! Apa lagi laa bala nk menimpa lepas nih...

Than, nak apply keja tempat lain pon takkan orang nak accept mak buyung yang perut makin membesar mcm aku nih.....Of course aku kna tunggu after deliver baru worth for interview.
To stay here for another few years...oh no! I dun't think so. I don't have market value over here. The system is too worst! If not because of the money, dah lama aku cabut. Motivation aku kat sini ialah duit jer...so bila company dah jadi canggini, suma motivation utk kerja hilang...gone with the wind! Sememangnya derang tak potong gaji la...not up to that circumstances... Tapi the satisfaction is not here...my job satisfaction already gone sejak kawin...sebab join co ni masa baru kawin....At that moment I think it is the most suitable place for me...boleh balik on time, ada masa utk hubby, beside gaji yang much2 more better dari company lama...

But now..I am really dimotivated! Feels like there is no one appriciate my job over here, nobody wants to hear my point of view...nobody want to share...
My heart, my soul is empty...
Balik umah pon x de sapa nak sembang....last2 sembang bedua ngan Zahraa je laa....sib baik laa dia skarang pon dah pandai nak besembang even tak tahu apa yang ibu dia get through now...and at least she's listening with the reaction 'Aaa?'...n after that she will repeating apa yang ibu dia cakap...hmm. Boleh laa....

11 comments:

mhs said...

hye sis,

simpati bile aku baca post ko kali ni..sbb n4 this aku baca post sll hepi je..

harap ko bersabar je k ngan condition mcm ni..skarang ni mmg time gawat gile2 ni amy..byk company yg dh start nk cut cost apa yg patut tp sebnrnya x patut..last2 employee mcm kita gak kena..

alhamdulillah, company aku so far ok tp sales mungkin akan terjejas gak amy..

doa bebyk k amy..insyaAllah ada rezeki baby baru ko nnt k..

take care..adios..

Haza said...

dan ko pulak pregnant, so mood tak berapa stabil. jgn stress lebih2 sian baby dlm perut tu.n buat lah terapi utk stress, gi shoppinggggggg ke, holidayyyyyyyyy ke..takpun makan byk2 :)

amydala said...

husry: thanks 4 ur concern bro...bkn nk tagih simpati..just nk luah apa yg terbeku ni jaa. btw thanks again 4ur advise

haza: holiday??? br gi genting last wkend bwk si kecik tu main2 kat sana....hmmm..blk opis sama gak. huhuu...tulah. aku emo lebey sbb pegnent kot. huhuu

Queenin Murni said...

hehhe.. stress? no good for baby inside.. nanti muke die kerut2 mcm tgh pk masalah.. hahaha! aku stress takpe..baru berkerut sket cacing dlm perut aku.. hahahah! abi mu ngak ado ke?

» NAJA « said...

Hey preggy women..tamau stress...istiqfar banyak2..skrg tgh musim semua orang tgh tension pasal kerja ada yg bengang kene cut cost, ade yang nak benti mcm2 hal..

As long as kite dah buat yang terbaik InsyaAllah rezeki tu diberkatiNya..Ala my keje takde dugaan mana best..

Haha pandai benor aku ni bercakap kan..Aku pun dah lalu zaman perit kerjaya aku last few months kan..baru sekarang boleh nak tarik nafas lega sket..

p/s: Tapi kalo takde bonus mmg cam sentap kannnnnn...:p

ainalisa said...

Hai amy..dun so sad..aku pun hadapi benda yg sama..not u alone..sometimes kita kt atas,sometimes kt bwh..got hiknah there..yg penting take care of urself coz there is one cute baby in u..k..cheer up..rezki ade je kt mana2..

amydala said...

munek: abeku pi outstation daa...smlm br blk. huhuhu...
p/s: ada cacing je ke? baby baru xder? kekeke....

jaja: tulah...bila ngenangkan bonus tu yg sentap mak nokkk!

lisa: aku dh ok dah sket...biasa laa aku. tensi giler pastu bila dh lepas ok aa...tgk azam pon cool jaa bila aku mngomel kat dia psal nih. dia suh aku jadik hausewife ja kalo demer retrange suma lps nih...kekkekeke

sukahati said...

aku rasa skang neh ramai jer stress ngan kompeni masing2....mcm satu musim la plak...aku pon stress gak ..haihhh

amydala said...

yer ...musim. musim bunga telah tiba...kekekeke

ainalisa said...

wow..jd housewive lg best..aku pun tingin..utk beberapa bln je la..kuikui..

amydala said...

yer...dgn ini aku umumkan mmg aku akan jadik hauswife bertauliah. VP baru panggil tadi...sumer stff kna VSS. yahooooo....