Bad Day, Bad News....

All the rumours seems to be truth. Buat julung-julung kalinya TL, our VP panggil aku personally utk sampaikan berita nih....

After what had happend to our company, and as per recent news baru-baru ni yang keluar dlm Business Times, our company telah mengakibatkan our parent company, SF which is listed in main board in Germany patah kaki. As a result, our office @ S'pore kena shut down last week and ours @ KL pon terkena tempiasnya. All of us have to take VSS as our last options. Means, after Feb'09 aku akan jadik fulltime hauswife aka personal accountant Mr.Muadzam bin Aziz....heheh. Best kan? Orang lain songlap duit bejuta2....perut moncit telan duit haram, kitorang yang terkontang-kanting kat opis ni terpaksa masuk angin kluar asap.

8 comments:

mhs said...

salam,

harap ko tabah hadapi semua ni ye Amy..aku doakan saper yg curi@songlap duit company tu kena balasan yg lagi dasat lagi k..

ok what jd accountant husband ko..hehehehe..

take care sis..InsyaAllah ada rejeki ko nnt...Amin

Haza said...

Betul ke mi? sedihnyaaa. Insyaallah org kata rezeki baby ni ada di mana2. Kalau ada kosong memana aku inform ko ye Mi.

Queenin Murni said...

takpe mi.. ada hikmah disebalik kejadian..

Queenin Murni said...

oh ye?? vss dia offer best ka??? bleh survive sampai pas bersalin tak? :P

sykn said...

ok aper jadik akauntan kat umah... takyah susah2 lilit2 tudong, iron baju nak gi opis..tgk muka bos yg tak best ....kat umah, pakai kain batik pon mulehhh...hehe...apapun amy, its happen and u r choosen to face the situation which is such a nightmare to certain people ..dont stress, coz not its not good to ur baby inside..mana tahu rezeki baby dalam perut, nanti dpt keje and gaji berjuta2 lemonn!!..haaa...kan, kan?...;) dont worry, be cool beb..!

nizam_5282 said...

Sabar ajela... Rezeki tak kemana...

» NAJA « said...

Work from home..Gain more money..More closed with your family members..Tengok anak2 membesar sendiri depan mata..Layan suami..Bahagia..

Jangan fikir sangat ok..Lepas bersalin nanti boleh cari kerja lain..Hikmah yang baik2 saja kita doakan ok!

amydala said...

tulah...aku pon plan camtu. At least nmpak anak2 membesar dpn mata...tapi kerja dr umah ni semangat kena kuat, disiplin kena tinggi! aku bab disiplin ni laa lomahhhh....kuikuikui