Recovery....

Just like haven bila blk kg....terasa relief sgt bila berada dikalangan orang2 tersayang waktu2 canggini. I can spend all my time dgn hubby, ibu, abah n of course zahraa. I am so dimotivated last friday...rasa mcm this is the end of my career.End of my world...

Bila jadik camni mula laa rasa nak buat macam2....rasa nak further study pon ada...nak duduk umah jadik hausewife sambil buat part time business pon ada...tapi kalo further study early next year lah baru boleh apply...hmmm.

Tapi, bila pikir2 balik rasanya apa yang jadik ni ada hikmah disebaliknya. Maybe this is the right time for me to look after Zahraa and the newborn on July nanti. Zahraa pon skarang ni sangat lasak and need full attention from me. Biasa la anak kalo tinggal ngan maid. Bukan derang nak educate sangat. Bagi makan, tido n main skejap sudah....At least bila ada kat umah nanti Zahraa can learn more from me. Beliau pon sangat minat dengan buku..so, sambil melayan karenah dia, boleh masakkan utk dia, ajar dia baca....I will try to be a good housewife & a mother. Huhuhu...boleh ke?

Im so lucky compared to others...at least I've got husband that 100% support on me. At least he's around. He gets easier when life gets hard....takpelah Bie,duduk umah ada allowance lebey ckit kot? kekeke......

And to those my friends who are supporting me, thousand of thanks to all of you...macam ckp syikin...keja dari umah tak payah lilit2 tudung kan...kekekee. Thanks fren! Love u oll....

10 comments:

eyswanie said...

huhuhuhuhu..... biasalah budak2 membesarkan amy... anyway sedih gaks dengar psal company ko tuh... tak per sure ALLAH ada perancangan baru untuk ko... anyway aku support sepenuhnya kalau ko nak sambung tu tapi susah jugak kan dgn zahraa and the newborn nanti... hehhehe by the way fikirkan la yang mana baik... amna tau rezeki ko kat UPM ker nanti...hehehee

eyswanie said...

huhuhuhu sedih gaks dpasal company ko tuh... anyway biasalah kekadang dugaan datang melanda tanda ALLAH sayang akan kite... anyway aku doakan sumer nyer baik2 belaka and pasal rancangan ko tu aku support sepenuhnya kalau ko nak sambung but then susah tu biasalah kan... hopefully sumer baik2 belaka...

mhs said...

moga hidyp baik2 saja k amy..amin..

sukahati said...

"I will try to be a good housewife & a mother. Huhuhu...boleh ke?"

Of course boleh. u can do it ibu!! :p

Queenin Murni said...

bestnyer...bestnyer.. i can foresee a better life of u! :) chaiyok!

amydala said...

manja: tulah...skang ni mampu pray 4 da best jaa

husry: aminnn....

sumi: kekee....mcm NIKE nyer tagline jer....'just do it'

munek: forsee lah forsee...hang jgn x jadik regular customer aku sudah nooo......

ainalisa said...

All da best..ko ade azam mi,xpe nya..bnyk2 sabar!

Sal Abdul Rahman said...

One’s best success comes after his greatest disappointments.

When you know what you want, and you want it badly enough, you'll find a way to get it!

Good Luck & Take good care of urself!

Windu nyerr ngan Zahraa..

Haza Wahida said...

Jgn over stress pulak, sian kat bb ko. Mungkin ada hikmah disebaliknya. N percaya kepada rezeki anak..aminnn

Mummy Dhiacoco said...

Hi Amy, I am from ponkyfrogshop. How are you today. Just now you asked about my booties line kan.

Yosemite Blue booties Price : RM28 Including postage.

Thank you.